Beröring

Talande bild

Beröring. Både viktigt och nödvändigt! Visst och 100% säkert är att musik berör men…

Jag menar nu mänsklig beröring. Inte mänsklig kontakt, inte heller mänskligt medlidande eller medmänsklighet. Vad jag syftar på är just det jag skrev. Mänsklig beröring. Det finns väl inte någon av oss som inte blir berörd när någon annan rör vid ens kropp/hud. Jag menar nu inte en smäll på käften som ju även det är en beröring:) utan en handling där den som rör vill säga dig något annat än just det.

Beröring kräver inte så mycket

Det behövs inte så mycket. Speciellt i ett förhållande. Är man i ett nystartat förhållande där man nyss har träffats så är det ju inte så mycket att snacka om. Där är det beröring i princip non stop eller har jag fel?? Men när det har gått låt oss säga 2-3 år, hur är det då? Fortfarande nonstop eller har det stagnerat lite kanske..ok, ja men jo, det har det nog. Eller har det slutat helt?

Men hur är det då när det gått 5 år. 10 år? Förstå mig rätt, det är naturligt att det avtar, förhållandet mognar och man älskar fortfarande varandra men kanske har livet blivit lite slentrian. Det är det här jag menar, den dagliga beröringen. Att låta sin hand smeka över axeln eller kinden. En lätt smekning nedför ryggen. Kanske bara en beröring längs med armen. Det behöver inte vara mycket men den minsta kravlösa beröringen betyder så mycket! Bara så där i förbifarten…. Kravlöst är då att du vidrör utan att förvänta dig något tillbaka.

Man fylls av ömhet när man ser sånt här.

Ett förhållande sköter inte sig självt. Man vårdar det man håller kärt. Gör man inte det kommer man få problem. Jag känner mig lyckligt lottad! Tillsammans klarar man allt, ensam..ja, då är man ensam och det är tufft.

Våga vara lite öppen mot andra

Vad jag kommer ihåg mest från förra jobbet, när jag tänker tillbaka på uppskattning är inte jobben man gjort utan det är när min chef då och då kom förbi och tryckte till över axeln och sa att man hade gjort ett bra jobb. Den handlingen känner jag är väldigt betydande och inte minst väldigt uppskattande. Många hatar sina jobb just för att alla tänker bara på sig själva. Cheferna bara begär men utan att uppmuntra, att ta den lilla stund det krävs att bara visa lite uppskattning. ALLA tjänar på det!

MEN!

Chefer ska INTE utnyttja detta som ett tillfälle att tafsa!

Totalt oacceptabelt!

Ett uppskattande ord, att ge beröm till ngn som har gjort något bra är viktigt. Varför ska det vara så svårt? Mitt råd till alla är: Ge en klapp på axeln till din jobbarkompis när du säger god morgon nästa gång ni ses. Behöver ju inte göra det varje dag eller varje rast 🙂 Kan blir lite kymigt….Men nån gång då och då i alla fall. När du ska gå och lägga dig, ge din partner en puss och ett godnatt. Och det här är inte någongång då och då, det här är varje dag. Jag tror jag talar för alla när jag säger att vi tycker det suger riktigt att lägga sig för att sova när man är osams. Ibland kanske det blir så men vi får försöka att inte låta solen gå ner innan man är sams igen.

Vad det än gäller så är beröring i alla dess goda former, vänskap, förhållande, vår relation till familj och äldre något vi alla borde utöva hela tiden.

Kanske är det här naturligt för dig och då säger jag bara grattis! Om inte, bara sätt igång att beröra. Livet och vardagen blir sååå mycket mer trevlig:)

Ha en fortsatt trevlig vecka!!