Inför melodifestivalen 2022

Alter-Ego News

Inför Melodifestivalen 2022

Låtskrivare Melodifestivalen

Som de flesta kanske vet så kommer konceptet för att få med en låt på melodifestivalen att ändras. Låt säga att jag och min son Robin har gjort en låt, riktig kanonlåt! En one time hit wonder, den perfekta vinnarlåten som garanterat alla kommer att nynna på. 

Den kommer inte att komma med.

Enligt svt.se  https://www.svt.se/kultur/mello-infor-nya-regler-om-kvinnliga-kompositorer så planeras det att inför melodifestivalen 2022, måste det vara en kvinna med i låtskrivarteamet.

Låt oss säga att jag och min fru Riitta skriver en låt tillsammans, då är det absolut inga problem och det gör jag gärna men att alltså vara 2, 3 eller fyra män som skriver en låt går inte längre.

Vilket som en del av oss redan läst i tidningar och sociala medier betyder det att t ex de före detta ABBA medlemmarna Björn och Benny inte kommer att få någon låt godkänd. Nu kanske dom inte vill det heller men det hör inte riktigt hit.

I min mening så borde det vara att om någon/några skickar in en låt och den är bra så ska den väl komma med! Är det en kvinna är det bra, om det är en man är det också bra. Vet inte riktigt varför man måste krångla till allt.

Min sons Robins före detta band. Hade inte blivit godkänd för mello.

Jag tror att det är en risk att melodifestivalen spårar ut ordentligt. Min önskan är att den ska vara opartisk samt att:

* Låtskrivare inte ska representera något annat land än sitt eget

* Inte spela någon roll om det är en man eller kvinna som skrivit bidraget

* Det ska inte vara en plattform för politiska ideologier

Vad tycker NI? Kommentera gärna och ge din personliga åsikt, vad det än är:) Hur som helst så är det så det kommer att se ut.