ROCK!

Klassisk rock  a la 80-tal!

En liten sekvens av den store Gary Moores stil!

Det här gillar jag! Rock! Inte för att det är jag som spelar utan för det är en sån härlig intensitet i biten. Rytmen i den och intensiteten är helt underbart medryckande! Det finns bara en Gary Moore (eller fanns för han har ju tragiskt gått bort) och att kunna spela något som påminner om hans känsla är en förmån som jag ödmjukt försöker förmedla.

Just denna bit är skapad av en gitarrist vid namn Denes Nagy. Den här sekvensen finns i ett av GMC (Guitar Master Class) där jag var med ett tag. En grym sida med så grymma lärare och musiker. Funderar du på att utveckla ditt spel så är det en plats du ska överväga att besöka. Ta en titt vetja! https://www.guitarmasterclass.net/ 

Den här har lite av ett finskt band som heter Sonata Artica i sig.


Här är det en gitarrist som heter Piotr Kazcor som har skapat denna snutt. Jag fastnar verkligen för melodiska slingor och denna är inget undantag! Ljuvligt från början till slut och även om det är väldigt slarvigt spelat så tycker jag ändå att det underbara melodiska tränger igenom och man kan bara njuta:) Det är en sån ynnest att bara få spela sådana här stycken. Det ger glädje och tillfredsställelse ända in i själen!

Tips

Det du kan göra är att spela in dig själv! Det är alltid bra att kunna se sig själv när man spelar. Du märker när du spelar fel och du kan punktmarkera just det du spelar på och bara öva på det tills det sitter. Sätt igång en metronom (se youtube) och spela det du ska spela i rätt takt. Finns inga paus i en metronom ifall man spelar fel:)